Introducció

Sputnik FPV s'ha fet un forat en el món dels drons de curses gràcies als seus dissenys, caracteritzats pels seus innovadors i diferents frames inspirats per l'espai.

Presentem en aquest article il·lustrat el nostre frame equipat amb motorització brushless més petit fins la data: de la mà d'Sputnik FPV, el SP117.

Llegeix més...

Introducció

Novament us volem presentar un dels dissenys de l'equip de CameraCopter, en aquest cas el cc m1n1m, dissenyat per @EAM5892 i @MIJABA.

Es tracta del frame més petit dissenyat per l'equip fins la data: un frame de 140mm. Es caracteritza per estar dissenyat per a instalar absoultament tots els components en el seu interior. Dues planxes, una faldilla perimetral impresa en 3D i una petita visera per la càmera conformen el conjunt.

A continuació teniu tots els detalls sobre el seu muntatge.

Llegeix més...

Introducció

En aquesta ocasió volem compartir amb vosaltres una de les nostres majors ilusions: el cc185X. Es tracta d'un frame dissenyat íntegra i específicament per nosaltres i per a nosaltres (de pilots per a pilots). En aquest es recullen les nostres inquietuts, les nostres ganes d'innovar i revolucionar, d'aprendre, i d'aprendre dels errors per poder millorar... Així són les característiques dels membres de CameraCopter, i fruit d'un equip tan interdisciplinar i polivalent neix el cc185X.

Es tracta d'un frame dissenyat en base a dues grans restriccions:

 • Frame amb pales de 5" de tamany màxim.
 • Mínim material possible (i per tant, mínim pes possible).

D'aquesta manera, volem presentar-vos de manera il·lustrada, per un costat les idees del propi disseny, i per l'altre els reptes que hem hagut de superar en el seu muntatge, construit pel nostre pilot @MIJABA.

Llegeix més...

Introducció

Comencem pel començament, i és que vaig ser un dels afortunats en poder adquirir una unitat dels limitats i exclusius 6 frames AK210 que s'han fabricat en tot el món fins la data. Un frame dissenyat sencerament per @Kete i @asiero, i que va ser en la MDP2016, on ells mateixos em van realitzar l'entrega personalment.

Ha passat ja força temps desde llavors, però finalment, ha sortit tot el material del calaix per a ser armat i configurat. A continuació us exposo com ha sigut el seu muntatge i repassar les particularitats i singularitats d'aquest magnífic build.

 

Components

Els components que vaig escollir son bastant estandar, un build bastant comú, i a més a més, amb material provat i contrastat de manera interna en el Team. Es llisten a continuació:

 • Frame: AK210
 • Controladora: Naze rev6 original
 • ESC: Little Bee 20A
 • Motors: Cobra 2204 2300kV
 • PDB: Matek PDB LED & POWER HUB 5 in 1 v3
 • Càmera: HS1177
 • VTx: Skyzone TS58400
 • Receptor: Frsky X4R
 • Hèlix: DALprop Triblade T5045 V2
 • Cargols: Alumini Purple

Llegeix més...

Presentació del T3D

Aquest és el T3D, un tricòpter dissenyat utilitzant l'eina de CAD Google Sketchup i imprès a casa amb una impressora 3D domèstica. Les úniques parts que no són de plàstic són els braços. Per a ells vaig escollir la fibra de carboni, per la seva rigidesa, ja que és una de les parts que més pateix en la majoria d'impactes.

L'objectiu inicial d'aquest projecte era tant familiaritzar-me amb l'ús de programari de disseny assistit per ordinador com introduir-me en l'incipient món de la impressió 3D.

Llegeix més...

SCROLL TO TOP