Drone Riders - GP1 - Crònica

Fa ja algunes setmanes que n'estem parlant, un campionat que al marge de dur les competicions de drons a Espanya a un altre nivell, farà història ja que es caracteritza per ser la primera cursa de drons totalment televisada en el païs. Els encarregats d'organitzar-ho tot són els nostres amics i companys de DDC (Drones de Carreras www.dronesdecarreras.com) i BTV (www.btv.cat).

Per fi ha arribat el dia tant esperat, dissabte 29 d'octubre, data de la primera prova del campionat.

El dia comença aviat doncs hem de dur a terme tota la prova en una sola jornada i tenim el temps molt ajustat. Se'ns ha citat a les 8:00 en el Barcelona Drone Center, localitat en Moià. Només arrribar ens adonem que efectivament, tal i com se'ns habia promés, la cosa tenia pinta d'estar molt ben organitzada. Un traçat molt ben marcat gràcies al camp segat, una zona de boxes perfectament equipada amb endolls i una zona de pilots amb uns seients tipus backet perfectes per estar ben còmodes durant els escassos minut i mig que dura una cursa.

Però abans de començar a fer feina toca acreditar-se i passar les verificacions tècniques. S'ha de destacar, la camisa que se'ns regala als pilots amb el logo del programa Drone Riders, realment elegant i tot un detall per part de l'organització.

Després d'un briefing de pilots comencen les tandes lliures on els pilots haurem de fer-nos amb el circuit i intentar arribar els nostres quads al límit de les nostres possibilitats. Des del primer moment ja hi ha pilots que destaquen sobre la resta al tenir un ritme superior, i sobretot, al no fallar en la volta a volta marcant el mateix ritme.

Durant els periodes en el que els pilots no hem d'estar volant, s'aprofita per atendre a la gent de BTV, fent la sessió de fotografies i l'entrevista a l'equip on es llencen alguns reptes i apostes. Arribem així a l'hora de dinar, moment en el que tot l'event es paralitza durant una hora abans de començar amb el foc real.

El format de la prova seran tandes de 8 pilots en els que es classificaran els 4 millors. D'aquesta manera, al haber 32 pilots inscrits, hi haurà quarts de final, semifinals i la gran final.

En aquest cas, els set pilots de l'equip quedem distribuïts de la següent manera:

1a màniga 2a màniga 3a màniga 4a màniga
mijaba JR_acro EAM5892 GasGas
armengol13   Bignose  
Pijuli      

 

Els nervis es palpen en l'ambient, ara ja es o tot o res. Pots llençar setmanes d'entrenament a les escombraries per una mala sortida, un toc fortuït o un problema elèctric. Es succeeixen les rondes i en la primera semifinal ja cauen un parell dels nostres pilots.

 

Quarts de Final

1r Quarts de Final

Dels tres pilots que participen en aquesta ronda, es classifiquen 2, mijaba i armengol13. Per desgràcia, Pijuli ha tingut un toc a l'aire amb un altre pilot i no ha pogut recuperar-se.

2a Quarts de Final

En aquesta ronda únicament corre un pilot del nostre equip, fet pel qual a priori i donat el seu nivell no sembla complicat que es classifiqui per la següent ronda. Malhauradament, JR_Acro té problemes i cau quan estava volant en 2a posició.

3a Quarts de Final

En aquesta màniga corre EAM5892, el benjamí de l'equip. Com és habitual en ell, fa un gran paper i acaba classificant-se per la següent ronda.

4a Quarts de Final

Bignose i GasGas són els pilots representants de CameraCopter en aquesta ronda. LA cursa discorre sense masses problemes per a ambdós, amb Bignose al cap de cursa i GasGas empleant una tàctica més conservadora després d'haver vist com acaba la resta de tandes. Finalment Bignose es classifica pero per desgràcia, en aquesta tanda acaben més de 4 piltos, fet que deixa a GasGas fora donada aquesta tàctica conservadora.

 

Semifinals

1a Semifinal

En aquesta primera semifinal s'ha enquadrat armengol13 que després d'una interesantissima cura amb en Papayo aconsegueix classificar-se per la gran final en 2a posició. Sembla que la cosa está entre aquests dos pilots que estan demostrant un altíssim nivell.

2a Semifinal

En aquesta smemifinal queden enquadrats tres dels nostres pilots: Bignose, EAM5892 i mijaba. Finalment i després d'una cursa boja, acaben classificant-se per la final EAM5892 i Bignose. Per desgràcia, mijaba ha tingut problemes de video que li han impedit competir com a ell li agradaria.

 

Gran final

Tres dels nostres pilots arriven a la gran final, cosa que no està gens malament!

armengol13 mentenint lluites i acabant les dues semifinals enganxat a Papayo del DDC Squad.

EAM5892 que tot i haver tingut problemes tècnics en la sortida d'una de les seves semis que li fan perdre més de 10 segons respecte al grup, aconsegueix rebaixar la pressió i remuntar fins la cuarta plaça i aconseguint una plaça per la final.

Bignose que va marcar un ritme brutal i tot i haver tingut un cop en la última de les semis, aconsegueix també el seu lloc en la gran final.

Comença la gran final, nervis a flor de pell, un es planteja si mereix la pena arriscar i anar a per el cap de cursa o mantenir-se en segon pla i acabar la cursa en una més que decent posició. Abans de començar el compte enrere, Bignose se n'adona que per culpa de l'anterior cop en la seva semi, un dels motors del seu quad no funciona i abans de començar, queda fora. Obté una merescuda vuitena posició del que podria haver esgarrapat més. Segueixen doncs en cursa, armengol13 i EAM5892.

Comença la cursa enrere, sona la botzina!

Tots els quads surten en grup, no hi ha cap toc important i s'arriba a la primera corva després de passar per la porta ample amb GarridoZ en cap de cursa seguit de armengol13, Moonkie, Papayo, EAM5892 i Pepon.

Al passar la primera corva, armengol13 es posa al davant, on aguantarà uns quants girs més abans de ser sobrepassat per Papayo, que marca un ritme d'inici especialment fort. Per altra banda EAM5892 lluita amb Moonkie per el tercer lloc en el grup perseguidro, que va a tan sols uns metres del cap de cursa.

La lluita entre armengol13 i Papayo acaba a mitat de la segona volta, on armengol aconsegueix fer-se amb el cap de cursa en la zona de les "S" i ja no l'abandonarà fins el final de la prova. EAM5892 acaba poc després amb una bonica lluita amb Moonkie, en la que aconsegueix fer-se amb la 3a posició.

 

 

1 - Armengol13 (CameraCopter)

2 - Papayo (DDC Squad)

3 - EAM5892 (CameraCopter)

 

 

Drone Riders - GP1 - Capítol

 

Galeria de fotografies:

SCROLL TO TOP